PREMIER LEAK PODCAST

S03E39 | Így lett bajnok a Manchester City

Episode Notes

A 2022/23-as PL szezon utolsó főműsorának felvétele ez. Sajnos ez lett a címe. 🤷‍♂️ 

Végtelenül köszönjük a figyelmet, az előfizetéseket, a hozzászólásokat, a kedves szavakat és a megjelenéseket a találkozóinkon mindenkinek! Jövőre folytatjuk, ne is legyen kérdés! 💪❤️ 

Tájmsztemp: 

📌 A Manchester City zsinórban harmadszor, az utolsó hat szezonból pedig ötödször nyerte meg a Premier League-et. Pep Guardiola csapata jelenleg talán túlzás nélkül minden idők legkomplettebb csapatának tűnik, de az ehhez vezető út nem volt zökkenőktől mentes. Milyen taktikai változtatásokkal érte el az original Pep, hogy végül összeálljon a gépezet? Hogyan sikerült végül beépíteni Haalandot a csapatba az egyensúly megtartása mellett? Kik voltak a szezon kulcsemberei? És miért nem lehet erről az egészen elképesztő dominanciáról a pénzügyi csalás említése nélkül beszélni? 

📌 Miközben Pep Guardiola szerint Roberto De Zerbi az elmúlt 20 év egyik legnagyobb hatású edzője, az ő irányításával a Brighton története során először harcolta ki az európai kupaindulás jogát, ráadásul ez nagy valószínűséggel egyből top6-os pozíciót és Európa Liga indulást is jelent. Az utóbbi hetekben azonban egyre jobban kirajzolódtak az olasz futballjának gyenge pontjai is, amik a következő idény során még nagyobb hangsúlyt kaphatnak. Végezetül pedig ejtsünk néhány szót a Manchester City és a Brighton összecsapásáról is, amely során Pep és Zserbó tét nélkül fanboykodhattak. 

📌 Az Aston Villa a Liverpool elleni döntetlennel szintén remek pozícióba került ahhoz, hogy az Unai Emery érkezésekor még szinte elképzelhetetlennek gondolt utolsó európai kupás helyet megcsípje. Ami pedig az egyik oldalon óriási siker, az a másik oldalon óriási csalódás, hiszen immár majdhogynem biztossá vált, hogy a Liverpool nem lesz ott a Bajnokok Ligája mezőnyében a következő szezonban. Hogyan állította meg a 3-2-2-3-as alakzatra való váltás óta mindenkit ledózeroló Liverpoolt birmingham bandája?